Cloud MES voor de KMO

De technologie is er klaar voor

Uw productieapparaat sturen via een cloud applicatie leek in het verleden een ondenkbare piste.  Tal van van argumenten omtrent de connectiviteit, snelheid en veiligheid stonden deze stap in de weg.  Al deze drempels werden in de afgelopen jaren weggenomen en steeds meer groeit het besef dat cloud oplossingen zich ook zullen doorzetten in industriële processen.

De cloud wordt tegenwoordig algemeen aanvaard als een zeer veilige omgeving en qua snelheid zijn er geen verschillen meer te merken met het interne netwerk.  Ook de komst van het 5G zal hiertoe bijdragen door de afhankelijkheid van het bekabelde netwerk tot nul te herleiden.

Cloud productie

De technologische evoluties van de afgelopen jaren verlagen de drempel om bedrijfsprocessen met behulp van cloud applicaties aan te sturen.  Ook het productieproces komt meer en meer in de kijker waarmee de overgang naar een digitale economie zich verder zet en bijkomen kansen biedt voor economische groei en duurzaamheid.

Laagdrempelig en voordelig

Zonder grote kapitaalinvesteringen voor dure hardware en software kunnen ze snel gebruik maken van gespecialiseerde software voor de sturing van hun productie.  Tegelijkertijd profiteren ze van de vele voordelen die een SAAS platform typeren zoals toegankelijkheid, schaalbaarheid en automatische updates.  Daarnaast hoeven ze zich geen zorgen maken over de beveiliging hun data of het onderhoud van hardware infrastructuur.

Snellere implementatie

Saas platformen bieden minder ruimte voor maatwerk en dwingen ondernemingen na te denken over hoe ze hun diverse productieprocessen kunnen stroomlijnen, wat het implementatietraject sterk vereenvoudigd en versnelt.

Nieuwe inzichten

Met het gebruik van een cloud MES systemen wordt impliciet ook toegang gegeven aan heel wat expertise, know-how en best-practices.  De uitvoerige documentatie waaronder handleidingen en tutorials is voor vele kleinere ondernemingen een schat aan informatie om hun eigen processen verder te optimaliseren met nieuwe inzichten.

Future proof

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen met beperktere middelen aansluiting vinden met de grotere bedrijven op vlak van automatisatie en digitalisatie.  Het is een belangrijke strategische stap in de verdere ontwikkeling hun onderneming en op lange termijn noodzakelijk voor het behoud van hun positie in de markt.

Related

Services: Tijdelijke ondersteuning op uw MES project

Sinds kort hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met de volgende dienst: MES - ondersteuning. Concreet bieden wij nu ook hulp aan bedrijven die tijdelijke extra ondersteuning behoeven voor hun M

Webinar 6 juli 2021: ERP of MES - Wat is best geschikt voor de digitalisatie van uw productie

Op dinsdag 6 juli 2021 om 15H00 geven wij een online webinar met als thema: "De digitalisatie van uw productie: kiezen voor ERP of MES?" Deze webinar is gratis en duurt 45 minuten. Inschrijven k

Software

MES Online

Solutions

MES Core

De MES core is het back office platform met alle nodige functionaliteiten voor het beheer en het verder automatiseren van uw productie. Dit gaat van master data setup en configuratie tot productieplanning, productieuitvoering, interne logistiek, kwaliteit en onderhoud. Aan de hand van overzichten en dashboards krijgt de gebruiker inzichten over de huidige status van de productie en haar historiek.


MES Operator

De MES Operator is een app voor de operatoren op de werkvloer. De uit te voeren productietaken worden er weergegeven en kunnen door de operatoren gestart en gestopt worden. Je kan er feedback registreren zoals manuele verbruiken, non-conformiteiten, gereedmeldingen en het uitvoeren van instructies. De app bevat daarnaast ook functionaliteiten voor de magazijnmedewerkers, zoals het uitvoeren van stockbewegingen, en voor de onderhoudstechniekers.

MES IOT

Het MES IoT platform laat u toe om verbinding te maken met uw lokale machines op de werkvloer. U kan er real-time dashboards creëren en data historisch loggen. In combinatie met de MES core kan de real-time machinedata gebruikt worden voor enerzijds het automatisch registeren van feedback en anderzijds het automatisch uitvoeren van transacties.

MES Flows

Met de MES Business Flows kunt u de werking van de MES core perfect laten aansluiten op uw eigen bedrijfsprocessen. In de no-code BPMN tool ontwerpt en automatiseert u uw business flows die vanuit de MES core automatisch worden opgestart wanneer transacties worden verwerkt. Vanuit de flow kan de MES core aangesproken worden om er bepaalde acties uit te voeren.