Zeven voordelen van business intelligence

Alle ondernemingen, van klein tot groot,
kunnen profiteren van  de voordelen die business intelligence biedt.
Hier alvast zeven redenen waarom:

 

1. Win tijd

Verlies geen tijd meer in het zoeken en verzamelen van gegevens.  Met BI tools creëer je rapporten en grafieken met een druk op de knop terwijl de meest recente data automatisch wordt gepusht. De tijd die hierdoor beschikbaar komt kan besteed worden aan meer productieve taken.

2. Behaal de vooropgestelde doelen

Business Intelligence helpt je bij het behalen van vooropgestelde doelen door informatie bij te houden en toegankelijk maken voor de partijen die het nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.  Het delen van inzichten verhoogt de betrokkenheid van uw werknemers.  De daden en acties die zij uitvoeren hebben een onmiddellijke zichtbare impakt op de resulutaten.  Het zet hen aan om mee te denken over hoe doelstellingen beter en sneller bereikt kunnen worden.

3. Behoud het overzicht en detecteer problemen

Verhoog de controle en overzicht van de belangrijkste processen in uw organisatie.  U identificeert sneller de gebieden die aandacht nodig hebben en verbetering behoeven.  U kunt sneller en adequater reageren en maakt uw bedrijf wendbaar.

4. Boost uw productiviteit

Business intelligence betekent niet alleen rapporten en grafieken maar ook actieve sturing van uw bedrijfsprocessen.  Gebruik de gegevens en gebeurtenissen voor notificaties, het automatisch opstarten van business flows of andere bedrijfsprocessen.

5. Krijg inzicht

Detecteer trends en patronen in de historische gegevens van uw organisatie.  Leg verbanden tussen verschillende delen van uw bedrijf die anders niet verbonden lijken te zijn.   Business Intelligence zet gegevens om in bruikbare informatie en geeft u de inzichten die u nodig heeft om succesvolle strategische plannen voor uw organisatie te maken.

6. Verhoog uw verkoopcijfers

Met Business Intelligence kunt u het gedrag van uw klanten betere analyseren en uw strategieën hierop laten aansluiten.  Een beter en dieper begrip van uw klanten zal uw verkoopscijfers en winstgevendheid positief beïnvloeden.

7. Return on Investment

Door een beter strategisch bewustzijn, snellere rapportage, lagere operationele kosten, lagere overheadkosten en toegang tot gegevens en informatie van betere kwaliteit zal business intelligence de ROI van uw bedrijf positief beïnvloeden.

Related

Real time data in de proces industrie

Productielijnen bevatten honderden sensoren die momenteel enkel gebruikt worden voor de goede werking van de machines.  Deze gegevens worden deels weergegeven in HMI of SCADA toepassingen en af en to

Wanneer is het tijd voor Business Intelligence?

U hebt de gegevens maar de inzichten niet De gegevens die uw bedrijf genereert worden opgeslagen in meerdere systemen zoals ERP en CRM systemen, MES systemen, spreadsheets of andere applicaties. Gege

Software

Power BI

Solutions

Business intelligence

Get a 360° view of your business.

Follow up goals and identify the domains that need your attention.

It doesn't matter where you data is, we connect to any datasource, transform and combine it into valuable insights.