Wanneer is het tijd voor Business Intelligence?

U hebt de gegevens maar de inzichten niet

De gegevens die uw bedrijf genereert worden opgeslagen in meerdere systemen zoals ERP en CRM systemen, MES systemen, spreadsheets of andere applicaties. Gegevens hebben is één ding, maar de echte  meerwaarde wordt pas bereikt als u het vermogen hebt om deze gegevens te combineren en om te zetten in bruikbare informatie met analyses die continu beschikbaar zijn en steeds de meest recente data bevatten.

U maakt gebruik van statische rapporten

De rapporten die uit ERP systemen of spreadsheets komen bieden niet veel flexibileit aan.  Eenmaal een rapport is ontwikkeld kan de basisstructuur niet of nauwelijks gewijzigd worden.  Dit is misschien wel voldoende voor maand- of kwartaalrapporten, maar onvoldoende als de data dieper geanalyseerd moet worden.

U gebruikt spreadsheets voor data opslag

Data verzamelen en analyseren met behulp van spreadsheets kan frustrerend zijn.  Het is een intensief manueel proces, foutgevoelig en levert gedateerde informatie op. Vaak zijn er ook verschillende versies van de spreadsheet die door verschillende personen worden gebruikt en op verschillende momenten worden geüpdated.  Dit leidt onvermijdelijk tot versiecontrole en verschillende versies van de waarheid.  Kortom het gebruik van spreadsheets voor datainput is inefficiënt en ondoeltreffend, ze maken data anlyse complexer en moeilijker dan het zou moeten zijn.

U shakelt uw IT team in voor elk rapport.

Steeds beroep doen op het IT team voor het ontwikkelen of aanpassen van rapporten zal er snel voor zorgen dat dit team de bottleneck wordt. Bovendien gaat er veel kostbare tijd verloren in de communicatie over de inhoud en de vorm van het te ontwikkelen rapport en eens beschikbaar wilt u het rapport dan weer net iets anders gepresenteerd zien.

Related

Zeven voordelen van business intelligence

Alle ondernemingen, van klein tot groot, kunnen profiteren van  de voordelen die business intelligence biedt. Hier alvast zeven redenen waarom:   1. Win tijd Verlies geen tijd meer in het z

Real time data in de proces industrie

Productielijnen bevatten honderden sensoren die momenteel enkel gebruikt worden voor de goede werking van de machines.  Deze gegevens worden deels weergegeven in HMI of SCADA toepassingen en af en to

Wat is de semantic Layer?

De semantic layer vormt de brug tussen de verschillende databronnen en de client applicaties voor rapportering en visualisatie zoals Power BI, Excel, Reporting services of andere  datavisualisatie to

Software

Power BI

Solutions

Business intelligence

Get a 360° view of your business.

Follow up goals and identify the domains that need your attention.

It doesn't matter where you data is, we connect to any datasource, transform and combine it into valuable insights.